Doktora Borçlanması Hesaplama

Doktora Borçlanması Hesaplama Aracı’nı kendi web sitenize eklemek ister misiniz?
Sitene Ekle
Paylaş
Hata Bildir

Doktora borçlanması nedir?

Doktora borçlanması, sigortalı olmaksızın geçirilen doktora öğrenimi sürelerinin, emeklilik hizmeti hesaplarına dahil edilmesi amacıyla sosyal güvenlik primlerini ödeme ve bu süreleri emeklilik hizmeti olarak tanıtma işlemidir.

Doktora borçlanması hesaplama

Muhasebe hesaplama araçları içerisinde yer alan; Doktora borçlanması hesaplaması, sigortalıların veya hak sahiplerinin belirledikleri günlük kazanç aralığı içinde, geçerli prime göre esas günlük kazancın alt ve üst sınırları arasında yer alan yüzde 32’lik oran üzerinden gerçekleştirilen bir işlemdir, bu sayede borçlanılmak istenen dönemdeki prim miktarı belirlenir.

Doktora borçlanması nasıl yapılır?

Doktora borçlanması için, sigortalı olmaksızın geçirilen doktora veya uzmanlık öğrenim sürelerinin ilgili kurumca onaylanması ve eğitim kurumundan alınan Doktora Borçlanma Belgesi’nin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya Merkezi’ne teslim edilerek ödeme yapılması gerekmektedir.

Primler ne zaman ödenmeli?

SGK tarafından hesaplanan prim borcunun bir ay içerisinde ödenmesi gerektiği, bu sürenin aşıldığı durumda ise yeniden başvuru ile herhangi bir cezai şartın olmadığı ve ödenmeyen primler nedeniyle oluşan sürelerin hizmetten sayılmadığı belirtilmektedir.

  • pinterest
  • whatsapp
  • faacebook

Bir yanıt yazın